Praktijk Colours of the Wind
 
luisterkind afstemmingen                  kinder-; jongeren- en gezinscoach 

 Je schaduwen ontdekken

Je bent wat je denkt. Maar ben je je wel bewust van wat je denkt? We dragen allemaal onbewust overtuigingen met ons mee, die we hebben opgedaan in onze vroege jeugd. Soms kan het zijn dat bepaalde overtuigingen je niet meer dienen. Dat ze je beperken en klein houden. 
Om dit helder te krijgen voor jezelf, kun je van onderstaande polariteiten eens bekijken welke van de twee jij in het verleden als ideaal bestempeld hebt, waar je dus de meeste waarde aan hebt gehecht. 

Vraag jezelf af of dit nu nog steeds bij je past

Ontvangen ∞ Geven
Diepe innerlijke verzadiging ∞ Korte snelle kik, adrenaline-rush
Genieten ∞ Ontbering
Zelfrespect ∞ Zelfhaat
Scheppen ∞ Vernietigen
Compassie ∞ Afwijzing
Innerlijke Vrede ∞ Wegrennen voor je ware zelf
Verbinding ∞ Afscheiding
Autonomie ∞ Afhankelijkheid
Ontspanning ∞ Inspanning
Flow ∞ Tegen de wind in moeten fietsen
Hartekracht ∞ Hoofdkracht
Voelen ∞ Denken
Meester ∞ Slaaf
Vervulling ∞ Leegte

Geef jij aan jezelf wat je echt nodig hebt?

Je zult meteen aanvoelen waar het “wrikt”: waar wat je zou willen en wat je doet niet in overeenstemming zijn. Kijk dan eens naar jezelf vanuit een hoger perspectief. Geef jij aan jezelf wat je echt nodig hebt? Kan jij jezelf vervulling schenken? Neem jij je gevoelens serieus? Luister je naar de signalen van je lichaam? . Wat voel je? Een tinteling, kippenvel? Of een zwaar gevoel, een koude rilling. Aanschouw jezelf en verwonder je over jezelf. Zonder er een labeltje op te plakken, van goed / fout, mooi / raar, vreemd / zo hoort het, of wat zal men daar wel niet van denken / daar zullen anderen tegenop kijken. Laat je gevoel jou de weg leiden. Zie een naar gevoel als een “blessing in disguise”.

Schaduw bestaat bij de gratie van het licht. Je schaduwkanten willen niets liever dan jou de tegengestelde richting in te laten kijken: naar het licht. Zie ze als wegwijzers met een liefdevolle boodschap. Door af te dwalen vind je opnieuw je licht. Nog dieper en nog bewuster. In het helderheid van jouw licht, worden je schaduwen zichtbaar.

O en ik weet het, soms zit je gewoon vast in de pijn en lukt het niet om vanuit een hoger perspectief naar jezelf te kijken. Loop je vast in je gedachten. Is het alleen maar donker om je heen. Laat een Luisterkind-afstemming je dan helpen de weg terug te vinden:

Waarheid ∞ Illusie
Ziel ∞ Persoonlijkheid
Licht ∞ Donker
Liefde ∞ Afwezigheid van Liefde