Praktijk Colours of the Wind
 
luisterkind afstemmingen                  kinder-; jongeren- en gezinscoach 

Wat is afstemmen?

"Maar hoe kan dat dan? 
Hoe kun je op me afstemmen terwijl je me helemaal niet kent en zelfs nog nooit gezien hebt?"

Dit is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Want om een afstemming aan te vragen, hoef je niet naar me toe te komen. We hoeven zelfs niet te videobellen. Het contact verloopt uitsluitend via de mail. Hoe efficiënt is dat?! In deze blog leg ik uit hoe het afstemmen in zijn werk gaat en op welke manier het jou kan helpen.


Net als bij een radio zenden wij allemaal signalen uit

Het uitgangspunt van “afstemmen” is dat we allemaal uit energie bestaan. Iedereen heeft een unieke energetische frequentie of trilling. Net als bij een radio, zenden wij allemaal signalen uit. Ik heb in mijn opleiding geleerd deze signalen, op afstand, bewust te kunnen waarnemen. Zonder dat ik iemand hoef te zien of te kennen. Dat bedoel ik met afstemmen. Ik kan bewust aanvoelen wat de ander onbewust wil vertellen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat ik mijn persoonlijke emoties even zoveel mogelijk terzijde schuif, zodat ik open kan luisteren en niets ga invullen. Ook dat is iets wat ik in de opleiding geleerd heb. Alles wat ik opschrijf, komt vanuit de diepste kern van de ander.  Ik ben de gespreksleider en waar nodig de coach. 

Ik luister via al mijn innerlijke zintuigen

Ik neem de ander bij de hand en help hem of haar om zelf tot de inzichten, oplossingen en handvatten voor de probleemstukken te komen. Dit gaat via een gesprek “in de energie”, dus via dat radiolijntje dat ik met je heb aangelegd en waarbij de signalen over en weer gaan. Jouw bewuste zelf merkt hier niets van en je hoeft er dus geen tijd voor vrij te maken! Ik luister via al mijn innerlijke zintuigen: Ik ervaar de emoties van de ander, soms ook buikpijn en misselijkheid. Ik hoor bepaalde woorden benadrukt worden in mijn hoofd. En/of ik zie beelden voorbij komen. Soms zelfs ook geuren. Al deze waarnemingen bij elkaar, vormen zich tot zinnen en vervolgens tot een verhaal dat ik direct uittyp. Dit gaat zo snel, dat ik niet te tijd krijg om daar over na te denken of überhaupt een mening over te vormen. Het verbinden vindt met name plaats vanuit mijn hart. Ik stel mijn hart open om jouw verhaal vanuit een geduldige en begripvolle positie in me op te kunnen nemen. Het is nog nooit voorgekomen dat ik niet kon begrijpen waarom iemand bepaalde gedragingen of gevoelens had, hoe “ongewoon”, apart of vreemd ze die zelf ook bestempelden. Dat komt omdat ik letterlijk voel welke pijnstukken er spelen en kan zien welke overlevingsmechanismen vandaaruit zijn ingezet. 

Ik zie ook hoe prachtig ieder mens van binnen is

Omdat ik het grotere geheel kan doorzien, begrijp ik je altijd. Ik voel de pijn die jij niet wil voelen en daarom wegstopt in de afleiding van het dagelijks leven. Ik merk het als een kind zich overschreeuwt, vanuit zijn angst om weer afgewezen te worden. Ik zie ook hoe prachtig ieder mens van binnen is. Ik zie namelijk wat jij zelf niet kunt zien door je schaamte of schuldgevoel. In een afstemming kan ik samen met jou aan het licht brengen welke onderliggende beperkende gedachten en zelfoordelen er zijn. Soms zijn deze te herleiden naar een bepaalde gebeurtenis in je jeugd of zelfs in een vorig leven. We kunnen dan direct de gevoelsbeleving daarvan omkeren. De angel uit de wond halen. In andere gevallen geeft een afstemming jou handvatten om zelf mee aan de slag te gaan, eventueel met behulp van een professional. 

Het kan ook nog zo zijn dat er een auralifter of andere entiteit is die jou in je doen en laten beperkt. Dit zijn energieën van overleden mensen die op aarde zijn blijven plakken, in plaats van te zijn overgegaan naar het licht. Vaak is er een reden dat ze speciaal bij een persoon blijven hangen. In een afstemming communiceer ik met de entiteit en vraag ik wat deze nodig heeft om door te gaan naar het licht. Vervolgens zorg ik dat hij dat ook echt gaat doen, zodat jij of je kind weer onbezorgd verder kan.

Als ik "in verbinding" ben is er sprake van een enorme flow. Zodra mijn vingers gaan haperen, weet ik dat de verbinding niet meer zuiver is. Dan is sprake van ruis op de lijn en moet ik even opnieuw “intunen”. Als er geen verhaal ontstaat, is dat vaak omdat de ander niet open staat of er nog niet aan toe is om te vertellen. Hij of zij zendt dan maar beperkt signalen uit. Mede daarom kun je geen aanvraag voor een ander doen. (Bij kinderen onder de 10 jaar ligt dit overigens anders.)

Diep van binnen is ieder mens zelfredzaam

Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat ik dat afstemmen in het dagelijks leven eigenlijk onbewust al vaak had toegepast. Door stemmingen aan te voelen of bepaalde "voorgevoelens" die ik had. Wellicht herken je dit zelf ook.

Om een afstemming te kunnen maken, heb ik een foto van je nodig, je volledige namen en meisjesnaam en je geboortedatum. En de vragen die je hebt, liefst met enige toelichting / voorbeeldsituaties waar je tegenaan loopt. Deze informatie gebruik ik om verbinding met je te kunnen maken.

Het mooie is, dat zodra jij voor jezelf gaat bedenken en formuleren waar je antwoorden op wilt, dat er dan al iets verandert in je energie. Je gaat je open stellen voor oplossingen en die oplossingen komen vanuit jouw ziel of je hogere zelf. Een tweede uitgangspunt van het afstemmen volgens de Luisterkind-methode is namelijk dat ieder mens diep van binnen zelfredzaam is. Dat je dus zelf “ergens” wel weet wat je echt nodig hebt.

Wanneer je jezelf opstelt voor oplossingen vanuit je ziel, maak je jezelf kwetsbaar. Het kan in eerste instantie lijken of je probleemstukken, angsten en twijfels erger worden. Dat hoort erbij, het maakt je zacht en kneedbaar. Zodat er een verandering op kan gaan treden. Iets nieuws kan ontstaan. Je jezelf in een ander licht kunt gaan zien. Dat is volgens mij de kern van iedere heling: dat je compassie voor jezelf kunt voelen en vandaaruit andere keuzes kunt gaan maken. Dat geeft zoveel opluchting en bevrijding.